11.4 C
Lloret de Mar
Crespo, en helicòpter amb Kanaikine

Citats a declarar un general rus i dos compatriotes per una xarxa mafiosa a la Costa Brava

Es tracta d'una peça separada de l'Audiència Nacional sobre el cas Clotilde d'una organització «estructurada entorn de Lloret».

Crespo, en helicòpter amb Kanaikine

Darreres Notícies

El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco ha citat a declarar un general rus per liderar una xarxa mafiosa a la Costa Brava. El Diari de Girona explica que és una peça separada de l’Audiència Nacional sobre el cas Clotilde d’una organització «estructurada entorn de Lloret».

El proper 20 d’octubre hauran de declarar com a investigats el general rus Viktor Kanaikine, així com els seus compatriotes Sergey Nalimov i Andrei Zintxenko, com a líders d’una xarxa mafiosa que blanquejava diners a la Costa Brava. El magistrat va obrir una peça separada per localitzar aquestes tres persones quan va processar el rus Andrei Petrov, el seu pare Boris Petrov i set persones més de nacionalitat russa i espanyola per pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

Petrov, en llibertat amb fiança de 80.000 euros des del 15 de gener, va ser detingut en l’anomenada operació Clotilde, en la qual també va estar implicat l’exalcalde de Lloret de Mar i exdiputat de CiU Xavier Crespo. Com que Crespo era un aforat per la seva condició de diputat al Parlament, Velasco es va inhibir a favor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Després de processar les persones implicades en el cas Clotilde, el jutge va optar per obrir aquesta peça separada per localitzar Kanaikine, Nalimov i Zintxenko; les tres persones considerades líders de l’organització, d’«estructura piramidal».

Segons el magistrat, Viktor Kanaikine -doctor en ciències tècniques i principal responsable i «cap» de la trama– estaria al capdavant de diverses empreses i és qui traslladaria les ordres a l’organització perquè es portin a terme. Per sota seu hi hauria Sergey Nalimov, considerat «segon cap», a qui Petrov -segons el jutge- mantindria informat de les activitats desenvolupades i a qui li sol·licitaria permís per fer transaccions financeres. Així mateix, Andrei Zintxenko també se situaria com el responsable financer de l’organització criminal i que s’ocuparia del moviment de fons entre paradisos fiscals i altres territoris.

A més d’aquests tres «caps» als quals el jutge ha citat i que serien a Rússia, l’organització també comptava amb l’ajuda de l’arquitecta Pilar Gimeno, la qual, a més dels projectes de les empreses administrades per Petrov, l’hauria assessorat sobre assumptes financers i immobiliaris i tràmits administratius. Segons l’ordre de processament, Petrov era «el cap visible» d’una organització «perfectament estructurada entorn de Lloret de Mar» i per «dur a terme a Espanya operacions d’inversió, principalment en el sector immobiliari» amb «fluxos sospitosos de capitals».

Segons el jutge, per a això haurien constituït una xarxa d’empreses relacionades amb tercers països, algun dels quals coneguts internacionalment com a paradisos fiscals, les activitats de les quals apuntaven a una via d’entrada al mercat lícit de diners de procedència opaca», a més d’haver-se observat importants trànsits dineraris bancaris amb destí i/o origen Espanya.

spot_img

El + Vist