24.1 C
Lloret de Mar
Junta Local de Seguretat

Els delictes baixen un 3,6% a Lloret, malgrat que augmenten els visitants

La Junta Local de Seguretat fa una valoració molt positiva de la temporada, tot i que incideix en què caldrà treballar per eradicar els robatoris violents, que han crescut un 32%.

Junta Local de Seguretat

Darreres Notícies

Els delictes han baixat un 3,6% a Lloret de Mar durant el darrer any. Tot i que és una dada positiva, tenint en compte que, a més, han augmentat els visitants, la nota negativa és que els robatoris violents han crescut un 32%. El que més han augmentat són les estrebades, que passen de 14 a 25, i els atracaments al carrer, de 50 a 62.

- Publicitat -

Les xifres es corresponen al darrer any, d’octubre del 2015 a setembre del 2016. I es van posar de relleu ahir en la junta local de seguretat, que va presidir el conseller d’Interior, Jordi Jané, que remarca el bon resultat que genera la col·laboració entre cossos policials. 

Per la seva banda, tant l’alcalde, Jaume Dulsat, com el regidor de Seguretat, Josep Lluís Llirinós, han valorat positivament les dades perquè aquest estiu hi ha hagut més afluència de turistes i, en canvi, el global de delictes ha baixat.

D’octubre a setembre, s’han reduït a Lloret el 3,6% els delictes i també hi ha hagut un 13% menys de detinguts. En concret, es redueixen significativament els delictes contra la salut pública i contra l’ordre públic, un 23 i un 37%.

Un aspecte que va destacar ahir el conseller va ser la feina feta pel grup de treball específic per prevenir robatoris als hotels. Enguany n’hi ha hagut 30 menys.

Abans de la junta local de seguretat, el consell es va trobar amb representants del sector del turisme, tan hotelers com oci nocturn i diürn. Li van demanar més presència policial.

spot_img

El + Vist