7.2 C
Lloret de Mar

Descobreixen ‘un búnquer’ amb 120 quilos de cocaïna a Lloret de Mar

La Guàrdia Civil ha desmantellat dos grups de narcotraficants internacionals i ha comissat quatre tones de cocaïna a Espanya i el Marroc.

La droga decomissada
La droga decomissada

Darreres Notícies

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització internacional de narcotraficants i els ha comissat quatre tones de cocaïna. La policia estima que si la quantitat confiscada hagués entrat al mercat negre hauria estat valorada en més de 103 milions d’euros.

servicios profesionales jimenez

La policia ha detingut 40 persones -34 homes i 6 dones de nacionalitat espanyola, britànica i marroquina- que formaven part d’una organització internacional dedicada al tràfic de cocaïna i blanqueig de capitals. Les detencions s’han fet a les comarques de Girona, Pontevedra, Madrid, Melilla i el Marroc.

A les comarques de Girona, els agents van fer una destacada troballa de droga: en un habitacle ocult sota terra, com si fos un búnquer, a Lloret de Mar. Els narcotraficants hi havien amagat 120 quilos de cocaïna. Una partida de droga, que segons la policia, estava destinada a Alacant i per després ser distribuïda oculta en camions al Regne Unit.

Durant el desenvolupament de l’operació, els agents també van intervenir també a Pontevedra 870 quilos de cocaïna que estaven ocults en un habitatge, i que es pretenien distribuir al Regne Unit a través de les províncies d’Alacant i Girona. Aquest subgrup de la xarxa utilitzava per al transport de la droga una autocaravana i vehicles tipus llançadora per evitar ser detectats.

L’operació policial ha estat coordinada per l’Europol i Eurojust. Ha comptat amb la col·laboració de la DEA nord-americana, l’Oficina Alemanya de Recerca Duanera (ZKA), Policia Alemanya, Carabinieri italians i la DGST Marroquina.

En l’operació s’han detingut 40 persones pertanyents a una organització dedicada al tràfic de drogues i blanqueig de capitals i s’han comissat quatre tones de cocaïna, més de 13 milions d’euros en efectiu, 105 quilograms d’haixix, 18 vehicles d’alta gamma i tres embarcacions.

Dos grups vinculats

La Guàrdia Civil assegura que amb aquest cop policial s’han desarticulat dos grups relacionats entre sí, un establert al nord d’Espanya i l’altre, a Melilla amb ramificacions a Màlaga i el Marroc.

L’operació es va iniciar al 2016 quan es va tenir coneixement de l’existència d’un grup de persones que s’estaria dedicant al tràfic de drogues utilitzant per a això embarcacions d’esbarjo de tipus veler, des de Dénia.

Fruit d’aquesta informació, els agents van interceptar una d’aquestes embarcacions procedents de Veneçuela i que tenia com a destinació el Port de Cadis. Transportava 400 quilos de cocaïna ocults en un doble fons situat a la proa de l’embarcació que van recobrir amb planxes de plom per dificultar el seu descobriment.

A partir d’aquesta intervenció i de l’estudi de la documentació intervinguda, la Guàrdia Civil va posar al descobert l’existència d’una organització internacional de narcotràfic que estava introduïnt de forma periòdica cocaïna a través de nous procediments.

spot_img

El + Vist