11.1 C
Lloret de Mar

Detingut a Lloret el cap d’uns narcotraficants vinculats a la màfia calabresa

Paral·lelament, a Itàlia s'han detingut 34 persones que serien les encarregades de repartir la cocaïna al centre d'Europa.

Veler interceptat
Veler interceptat

Darreres Notícies

La Guàrdia Civil ha detingut a Lloret de Mar el màxim responsable d’un grup de narcotraficants que subministrava cocaïna a la màfia calabresa ‘La Ndragheta’. Es tracta d’un home de 39 anys i nacionalitat italiana, encarregat d’adquirir importants partides de droga a càrtels colombians.

Paral•lelament, a Itàlia s’han detingut 34 persones que serien les encarregades de repartir la cocaïna al centre d’Europa. Tots ells són membres del conegut clan mafiós i acusats d’intentar introduir a Itàlia quatre tones de cocaïna, intervinguda en diferents fases i operacions. El detingut dirigia el grup des de Lloret de Mar.

L’operació es va iniciar el desembre del 2014, després que la Guàrdia Civil interceptés un veler procedent de Sud-Amèrica a 40 milles al sud de Tenerife amb 725 quilos de cocaïna. L’embarcació, de nom ‘Adamas’, va ser abordada per la Guàrdia Civil, que va detenir dos ciutadans de nacionalitat espanyola que patronejaven el veler. A partir d’aquí, els agents van iniciar una investigació per determinar qui havia contractat la partida de droga i també es va descobrir que l’organització italiana introduïa la droga a través del Port de Goia Tauro de Calàbria, i des d’allà la venien a Centre Europa.

A banda de les detencions, la Guàrdia Civil va dur a terme tres registres domiciliaris, dos a Lloret i un a Barcelona. Es van intervenir una pistola municionada, quatre vehicles d’alta gamma, 20.000 euros ocults en un dels vehicles, joies i documentació relacionada amb els fets investigats, entre d’altres.

L’operació ha estat dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional i de la Fiscalia Antidroga.

spot_img

El + Vist