16.5 C
Lloret de Mar
Donació al centre cívic del Rieral

Les donacions de sang a Lloret s’han reduït a la meitat en l’última dècada

Al Banc de Sang i Teixits de Girona hi ha preocupació perquè el 2005 es van recollir més d’un miler de donacions a Lloret, mentre que aquest any s’acabarà amb només 500.

Donació al centre cívic del Rieral

Darreres Notícies

El Banc de Sang i Teixits de Girona està preocupat per la baixada de donacions de sang a Lloret de Mar en els últims deu anys. El 2005 es van recollir més d’un miler de donacions, mentre que aquest any s’acabarà amb només 500.

Sense anar més lluny, a la campanya de divendres passat només hi van col·laborar 150 persones, a banda dels quinze oferiments que hi va haver de persones que volien donar, però no van poder per motius diversos. Meritxell Casacuberta, tècnica de promoció del Banc de Sang, mostra la preocupació de l’entitat.

Els motius exactes de la forta davallada a Lloret no els coneixen, però sí que han pensat en possibles solucions per redreçar el problema. D’una banda, es preveu fer xerrades de conscienciació, sobretot en els centres educatius, i, de l’altra, es busca un voluntari que pugui contribuir a la difusió de les campanyes a la vila, ja que la persona que ho fa actualment és molt gran i ho vol deixar.

Una altra mesura que es vol prendre és canviar la ubicació de la biblioteca al teatre. El que sí que es mantindrà és el centre cívic del Rieral, on la tarda de divendres es van recollir 35 de les 115 donacions. Del total de donants, el 54% van ser homes, i el 46% restant, dones.

spot_img

El + Vist