18.8 C
Lloret de Mar
Joan Gou, als estudis

El Govern municipal nega que els HUTs amb persones empadronades siguin il·legals

El regidor de Turisme respon així les declaracions d'ICV - EUiA. A més, Joan Gou fa una crida a l'adaptació a l'economia col·laborativa.

Joan Gou, als estudis

Darreres Notícies

El regidor de Turisme, Joan Gou, assegura que una persona pot convertir en habitatge d’ús turístic (HUT) l’habitatge on està empadronat. D’aquesta manera, nega les declaracions d’ICV – EUiA, que diu que un de cada cinc habitatges d’aquesta modalitat a Lloret són il•legals perquè tenen gent empadronada.

ICV – EUiA va fer públic un estudi que ells mateixos van encarregar a l’Ajuntament i va posar de manifest que els 2.500 habitatges dedicats a allotjar turistes són una competència deslleial al sector hoteler. El regidor Joan Gou, però, ho nega de manera rotunda i remarca que és una nova oferta que ha creat el mercat i anomenada Economia col·laborativa.

En aquest sentit, Joan Gou creu que quan el mercat té una tendència, el que cal és adaptar-s’hi i no anar-hi en contra. Davant de tot plegat, el regidor de Turisme opina que el sector hoteler ha d’oferir un bon servei que es diferenciï dels habitatges d’ús turístics i això passa per oferir unes bones condicions laborals als seus treballadors.

De totes maneres, donat que es tracta d’un nou model, el regidor està d’acord en què cal treballar per millorar-ne la regulació. Lloret està en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona, que treballa en aquesta línia. 

Prr la seva banda, ICV-EUiA anuncia que presentarà una moció al proper plenari per demanar que durant un any no es donin d’alta nous habitatges d’ús turístic a Lloret. D’aquesta manera, la coalició vol que hi hagi temps per elaborar una ordenança que reguli aquests establiments i s’inspeccionin els que no acompleixen la llei.

Per donar d’alta un habitatge d’ús turístic cal adreçar-se a l’Ajuntament i pagar una quota de 600 euros una única vegada.

spot_img

El + Vist