14.9 C
Lloret de Mar
Periodistes alemanys fent turisme gastronòmic

Es recupera el turisme familiar provinent d’Alemanya

Periodistes alemanys fent turisme gastronòmic

Darreres Notícies

Lloret de Mar espera més turistes alemanys que l’any passat. La destinació es mostra optimista de cara a la temporada del 2014, ja que confia en què suposarà la consolidació dels visitants alemanys com a segon mercat estranger en importància per Lloret (per darrere del francès i per davant del rus, que ha passat a la tercera posició).

Aquest és el pronòstic que fan les autoritats turístiques de la vila, després de passar per la fira ITB de Berlín. En el certamen, els principals operadors alemanys (FTI, Dertour, Ostwert…) van anunciar que preveuen portar d’un 15% a un 40% més de visitants a passar les seves vacances a Lloret. El sector va explicar que han augmentat reserves i contractacions.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament, Jordi Orobitg, assenyala que Lloret està recuperant, des de l’any passat, el segment de turisme familiar provinent d’Alemanya, “un dels segments que més havíem perdut”. Tot plegat “són percepcions i l’optimisme detectat a Berlín, esperem que es tradueixen en fets”.

El regidor reconeix que “estem preocupats per la situació política de Rússia i la devaluació de la seva moneda, que els suposa una dificultat per viatjar i fer despesa”. Pel que fa a la crisi a Ucraïna, assenyala que “té incidència immediata en un mercat incipient amb el qual havíem començat a treballar” i lamenta que ara per ara “es perd un mercat nou interessant”.

Jordi Orobitg conclou que Lloret pot ser optimista per al 2014, sense caure en triomfalismes abans d’hora.

Seguim parlant de temes turístics.

Més de 400 professionals són al teatre municipal en motiu d’una jornada de formació sobre serveis d’emergències mèdiques. El congrès és d’àmbit català. Orobitg subratlla que “és bo potenciar el teatre com a seu d’esdeveniments d’aquest tipus, que donen prestigi a la destinació”.

La jornada mèdica ha començat a les 9 del matí i la previsió és que acabi a dos quarts de 3 de la tarda.

spot_img

El + Vist