Diumenge, 24 gener 2021
11.1 C
Lloret de Mar
Dues membres de les Kellys Confederades

Les “Kellys” reivindiquen unes condicions laborals dignes

El col·lectiu es manifestarà, el pròxim divendres 18 d'agost, a la plaça de la Vila de Lloret.

Dues membres de les Kellys Confederades

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

L’associació que aglutina el col·lectiu de les cambreres de pisos dels hotels, les Kellys Confederades, han programat una concentració, per divendres de la setmana vinent, a la plaça de la Vila de Lloret. Reclamen, entre altres peticions, que se’ls reconegui com a malaltia laboral les afeccions respiratòries i motores que, segons expliquen, pateixen les professionals que treballen en el sector.

El manifest que ha elaborat el col·lectiu també recull la necessitat de promoure un turisme de qualitat, la revisió dels anys de cotització per acollir-se a la jubilació anticipada i, sobretot, la disconformitat amb l’externalització dels serveis de neteja que, segons manifesten, alguns establiments ja han començat a implementar-. Amb aquesta mesura, que consideren perjudicial per a totes les persones que duen a terme aquesta activitat laboral, es produeix una sobrecàrrega de treball i es fan més hores de les que toquen sense estar assegurades. Eulàlia Corralero, membre del col·lectiu, denuncia que “ens expliquen les Kellys que potser estan 4 hores assegurades però que la càrrega de treball és de 8 hores. Estan regalant hores a l’empresa. Això és molt dur, perquè no cobren les hores extres i no es creen llocs de treball. Això es va crear per a flexibilitzar, però els mals empresaris han fet un mal ús i estan fent molt de mal”.

Tot plegat, segons les Kellys, suposa una vulneració dels drets laborals de les cambreres de pisos. Consideren que les solucions passen per tenir un suport més ampli dels sindicats i dels grups polítics, per tal d’aconseguir que es canviïn les lleis. En aquest sentit, Corralero creu que les dones tenen més dificultats per denunciar, el que anomenen textualment, “les injustícies”. En aquest sentit, Corralero subratlla que “les dones, a l’hora de denunciar, ho tenim difícil, perquè és un perfil molt vulnerable. Anar a la vaga està molt bé, però les dones tenen un perfil monoparental, de mares solteres i han de donar de menjar als seus fills. Moltes no són fixes i quan aixeques la veu et tanquen el contracte i no t’agafen l’any que ve”.

A banda de la manifestació que es farà el divendres 18, des del col·lectiu continuen treballant per generar debat sobre els temes que els afecten. En els darrers dies s’han reunit amb l’alcalde, Jaume Dulsat, i la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan. Una altra membre del grup, Vicky López, argumenta que “hem transmès el problema que tenim les cambreres de pisos i ens han rebut tota la informació amb molts ànims. Ho faran arribar on correspongui i ens ajudaran dins de les seves competències. Ens ha quedat molt bon saber de boca perquè esperem que sigui fructífer”.

L’Associació de Kellys Confederades està present, amb constitució legal, a 8 comunitats autònomes. Entre totes han elaborat el manifest, que recull un total de 10 punts.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.