10.6 C
Lloret de Mar
Dues membres de les Kellys Confederades

Les “Kellys” reivindiquen unes condicions laborals dignes

El col·lectiu es manifestarà, el pròxim divendres 18 d'agost, a la plaça de la Vila de Lloret.

Dues membres de les Kellys Confederades

Darreres Notícies

L’associació que aglutina el col·lectiu de les cambreres de pisos dels hotels, les Kellys Confederades, han programat una concentració, per divendres de la setmana vinent, a la plaça de la Vila de Lloret. Reclamen, entre altres peticions, que se’ls reconegui com a malaltia laboral les afeccions respiratòries i motores que, segons expliquen, pateixen les professionals que treballen en el sector.

El manifest que ha elaborat el col·lectiu també recull la necessitat de promoure un turisme de qualitat, la revisió dels anys de cotització per acollir-se a la jubilació anticipada i, sobretot, la disconformitat amb l’externalització dels serveis de neteja que, segons manifesten, alguns establiments ja han començat a implementar-. Amb aquesta mesura, que consideren perjudicial per a totes les persones que duen a terme aquesta activitat laboral, es produeix una sobrecàrrega de treball i es fan més hores de les que toquen sense estar assegurades. Eulàlia Corralero, membre del col·lectiu, denuncia que “ens expliquen les Kellys que potser estan 4 hores assegurades però que la càrrega de treball és de 8 hores. Estan regalant hores a l’empresa. Això és molt dur, perquè no cobren les hores extres i no es creen llocs de treball. Això es va crear per a flexibilitzar, però els mals empresaris han fet un mal ús i estan fent molt de mal”.

Tot plegat, segons les Kellys, suposa una vulneració dels drets laborals de les cambreres de pisos. Consideren que les solucions passen per tenir un suport més ampli dels sindicats i dels grups polítics, per tal d’aconseguir que es canviïn les lleis. En aquest sentit, Corralero creu que les dones tenen més dificultats per denunciar, el que anomenen textualment, “les injustícies”. En aquest sentit, Corralero subratlla que “les dones, a l’hora de denunciar, ho tenim difícil, perquè és un perfil molt vulnerable. Anar a la vaga està molt bé, però les dones tenen un perfil monoparental, de mares solteres i han de donar de menjar als seus fills. Moltes no són fixes i quan aixeques la veu et tanquen el contracte i no t’agafen l’any que ve”.

A banda de la manifestació que es farà el divendres 18, des del col·lectiu continuen treballant per generar debat sobre els temes que els afecten. En els darrers dies s’han reunit amb l’alcalde, Jaume Dulsat, i la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan. Una altra membre del grup, Vicky López, argumenta que “hem transmès el problema que tenim les cambreres de pisos i ens han rebut tota la informació amb molts ànims. Ho faran arribar on correspongui i ens ajudaran dins de les seves competències. Ens ha quedat molt bon saber de boca perquè esperem que sigui fructífer”.

L’Associació de Kellys Confederades està present, amb constitució legal, a 8 comunitats autònomes. Entre totes han elaborat el manifest, que recull un total de 10 punts.

spot_img

El + Vist