7.2 C
Lloret de Mar

L’AMI respecta la marxa de Lloret, però assenyala que es deu a la proximitat del 27-S

Carles Puigdemont demana el mateix respecte per a les administracions que s’afegeixen a l’AMI, que en l’actualitat representa prop del 80% del món local català.

Al centre de la imatge, rodejat d'alcaldes i altres polítics, Carles Puigdemont, president de l'AMI
Al centre de la imatge, rodejat d'alcaldes i altres polítics, Carles Puigdemont, president de l'AMI

Darreres Notícies

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) respecta la decisió del ple de l’Ajuntament de Lloret, de revocar l’adhesió a l’entitat, a la qual s’hi va sumar tres anys enrere. Un respecte que, segons diu, també reclama per a les administracions que s’afegeixen a l’AMI, que en l’actualitat representa prop del 80% del món local català.

servicios profesionales jimenez

El president de l’AMI, Carles Puigdemont, assenyala però que la revocació de part de Lloret –la segona en tot Catalunya- té a veure amb les imminents eleccions al Parlament d’aquest diumenge. ‘Hi ha grups que volen criminalitzar les iniciatives democràtiques i pacífiques a favor de la independència de Catalunya, una de les quals és l’AMI’, etziba.

Unes valoracions diametralment oposades arriben des de Ciutadans, un dels partits que a Lloret van defensar la moció per revocar l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. El cap de llista per Girona, Jean Castel, assegurava –ahir a la vila- que tot plegat representa l’inici d’un canvi de fer política. “És un gran dia, en què impera el sentit comú i la responsabilitat”, afegeix.

Recordem que la baixa com a membre de ple dret de l’AMI s’ha formalitzat en el ple d’aquest dilluns, en què l’oposició ha fet valer la seva majoria. A la moció defensada per Ciutadans i PP s’hi van sumar Moviment Independent de Lloret, PSC, En Lloret Sí Se Puede i un dels regidors d’ICV. L’altre es va abstenir. L’equip de govern de CiU i ERC es va quedar en minoria votant en contra de revocar l’adhesió a l’entitat de municipis.

Lloret es converteix, així, en la segona localitat de Catalunya que abandona l’AMI. La primera va ser Cabrera d’Anoia, un poble de 1.500 habitants situat en aquesta comarca.

spot_img

El + Vist