23.6 C
Lloret de Mar
Epidèmia de grip

L’epidèmia de grip i les festes de Nadal han fet caure les reserves del Banc de Sang

Aquest divendres, jornada de donació de sang a Lloret de Mar: al teatre municipal, matí i tarda i al centre cívic del Rieral, a la tarda.

Epidèmia de grip

Darreres Notícies

Aquest divendres, jornada de donació de sang a Lloret de Mar. Les donacions es recolliran als llocs habituals: al teatre municipal, matí i tarda (de deu a dues i de quatre a nou), i al centre cívic del Rieral, a la tarda (de dos quarts de sis a les nou de la nit).

La jornada arriba l’últim dia de la Marató de Donants de Sang, que s’està fent arreu de Catalunya, en què les festes de Nadal sumades a l’epidèmia de grip han fet reduir l’afluència de persones. Ho confirma Meritxell Casacuberta, del Banc de Sang i Teixits de Girona.

Arreu de Catalunya, l’objectiu és assolir les 8.000 donacions per poder remuntar les reserves de sang, que han caigut un 25%. En l’actualitat hi ha sang per a les necessitats dels malalts pels propers 4 dies, quan el nivell òptim són 10 dies.

Amb l’objectiu de potenciar les donacions, s’ha impulsat un projecte, que permetrà als donants rebre un missatge al mòbil quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient. El nou servei té com a objectiu millorar l’experiència de la donació, de manera que el donant tingui més informació del camí de la seva sang després de la donació. A més, per fomentar les donacions, aquesta setmana comença un taller a l’institut Rocagrossa, que permetrà als alumnes col·laborar amb un dels projectes del programa Aprenentatge i Servei del Banc de Sang i així conscienciar els adolescents, que són els donants del futur.

Com dèiem, l’epidèmia de grip ha reduït molt les donacions. Per a les persones que han patit la malaltia les últimes setmanes, han de saber que si fa quinze dies que estan curades ja poden donar sang. La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa, Imma Morató, explica que el procés de curació comença quan ja no hi ha símptomes.

Morató remarca que cal diferenciar la grip d’altres malalties habituals en aquesta època. La grip es diferencia perquè apareix de manera sobtada, amb febre alta de cop, dolors musculars i ossis, mal de cap i tos seca. Les persones que tinguin els símptomes, si no són d’avançada edat o tenen alguna malaltia crònica, han de fer repòs a casa i beure molt de líquid. En cas de tenir dubtes, abans d’anar a urgències, Imma Morató demana que es faci una trucada al 061.

La directora de l’Àrea Bàsica assegura que l’epidèmia de grip s’ha notat als ambulatoris. A Lloret i Tossa es diagnostiquen entre 40 i 60 casos de grip cada setmana. El període de més risc per contraure la grip acaba a mitjan febrer.

spot_img

El + Vist