Dilluns, 25 gener 2021
9.3 C
Lloret de Mar
Dia de la Dona 2020

‘Les dones som ciutadanes de ple dret avui i cada dia perquè cada dia #Som8deMarç’

Així acaba el manifest institucional del Dia de la Dona, marcat aquest any per la reivindicació i la sororitat. A Lloret, l'ha llegit la regidora d'Igualtat.

Dia de la Dona 2020

Darreres Notícies

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 25 de gener (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 25 de gener de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

“Ara més que mai volem (almenys!) la meitat de tot. Les dones som ciutadanes de ple dret avui i cada dia perquè cada dia #Som8deMarç”. Així acaba la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones, marcada enguany per la reivindicació i la sororitat.

Escrit per l’Institut Català de les Dones, el text l’ha llegit aquest diumenge la regidora de la Dona, Anna García Castany. Entitats com l’Aurora, la Plataforma per la Pau, el LEAD o el cineclub Adler també han participat de la commemoració del 8 de març a Lloret de Mar.

La part més cultural l’ha posat un espectacle de poesia i dansa, a càrrec de Marta Pérez i Aida González. Tot plegat ha tingut lloc en el Teatre de Lloret, en el marc d’un vermut reivindicatiu.

A l’exterior, al llarg del matí, s’ha dut a terme la cursa d’obstacles UNINT FORCES, formada per grups mixtos, de noies i nois. Hi han participat cap a un centenar de persones. El rerefons: reivindicar la igualtat entre dones i homes. Ho ha explicat una de les organitzadores, Marga Puntada.

Aquesta ha estat la 2a edició de la prova UNINT FORCES, organitzada per Team Albino, Autodefensa Marga i l’Institut Rocagrossa.

Saltant un obstacle a la cursa ‘Unint Forces’ (NRLL)

Els participants, cap a un centenar, han hagut de superar fins a 13 proves pels voltants del Teatre i de Can Saragossa. La cursa d’obstacles és una fita tant esportiva com reivindicativa, amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

A la mateixa hora que es duien a terme aquests esdeveniments, a l’interior del teatre s’ha celebrat la Festa Nacional de Bulgària, amb danses i altres demostracions folclòriques.

Presidida pel cònsol general de Bulgària a Barcelona, la festa ha reunit ciutadans búlgars de Lloret i d’arreu de Catalunya. Recordem que a la vila hi viuen més de 700 veïns procedents d’aquest país.

A més, l’entitat que cada any organitza la festa a Lloret, l’associació Prista, està implicada. Ha donat suport a la candidatura de la vila com a Capital de la Cultura Catalana, esdeveniment que tindrà lloc a l’any 2023.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.