14.1 C
Lloret de Mar
Eulalia Corralero i Paulino Gracia

Les Kellys Unión Catalunya es presenten aquest dimecres, Dia de les Dones

L'acte comptarà amb el suport de Podem i consistirà en la projecció de la pel·lícula 'Pan y rosas' i un debat sobre les condicions laborals de les dones.

Eulalia Corralero i Paulino Gracia

Darreres Notícies

Les dones de la neteja dels hotels de Lloret, després de molts mesos de reivindicacions, han decidit constituir-se com a associació i es presentaran en públic aquest dimecres, coincidint amb el Dia de les Dones. L’entitat s’anomena Kellys Unión Catalunya, per diferenciar-se de les altres cinc que s’han creat arreu de l’Estat. Treballen totes amb una mateixa finalitat, però especialitzades en la seva zona, tal com ha explicat la presidenta de Kellys Unión Catalunya, Eulalia Corralero.

Tot i que el moviment va néixer a Lloret amb la lluita de les dones de neteja dels hotels, la nova associació s’obre a tot Catalunya i també a altres col·lectius que reivindiquen els seus drets.

La presentació d’aquest dimecres compta amb la col·laboració del partit polític Podem, amb qui organitzen un debat sobre les condicions laborals de les dones. Abans, es projectarà la pel·lícula Pan y rosas, dirigida per Ken Loach l’any 2000. Segons Corralero, parla de l’explotació de les dones que netegen un edifici a Los Angeles, als Estats Units, i la seva lluita per millorar les condicions laborals i del dret a sindicar-se. El portaveu d’ELLSSP, Paulino Gracia, explica que és un exemple de lluita pels drets laborals. Paulino Gracia també considera que són un exemple d’organització les anomenades Kellys.

 

L’acte d’aquest dimecres començarà a les sis de la tarda, al Casal de l’Obrera i l’entrada és oberta a tothom.

spot_img

El + Vist