Diumenge, 24 gener 2021
11.1 C
Lloret de Mar
Eulalia Corralero i Paulino Gracia

Les Kellys Unión Catalunya es presenten aquest dimecres, Dia de les Dones

L'acte comptarà amb el suport de Podem i consistirà en la projecció de la pel·lícula 'Pan y rosas' i un debat sobre les condicions laborals de les dones.

Eulalia Corralero i Paulino Gracia

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

Les dones de la neteja dels hotels de Lloret, després de molts mesos de reivindicacions, han decidit constituir-se com a associació i es presentaran en públic aquest dimecres, coincidint amb el Dia de les Dones. L’entitat s’anomena Kellys Unión Catalunya, per diferenciar-se de les altres cinc que s’han creat arreu de l’Estat. Treballen totes amb una mateixa finalitat, però especialitzades en la seva zona, tal com ha explicat la presidenta de Kellys Unión Catalunya, Eulalia Corralero.

Tot i que el moviment va néixer a Lloret amb la lluita de les dones de neteja dels hotels, la nova associació s’obre a tot Catalunya i també a altres col·lectius que reivindiquen els seus drets.

La presentació d’aquest dimecres compta amb la col·laboració del partit polític Podem, amb qui organitzen un debat sobre les condicions laborals de les dones. Abans, es projectarà la pel·lícula Pan y rosas, dirigida per Ken Loach l’any 2000. Segons Corralero, parla de l’explotació de les dones que netegen un edifici a Los Angeles, als Estats Units, i la seva lluita per millorar les condicions laborals i del dret a sindicar-se. El portaveu d’ELLSSP, Paulino Gracia, explica que és un exemple de lluita pels drets laborals. Paulino Gracia també considera que són un exemple d’organització les anomenades Kellys.

 

L’acte d’aquest dimecres començarà a les sis de la tarda, al Casal de l’Obrera i l’entrada és oberta a tothom.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.