13.1 C
Lloret de Mar
La concentració de les PAH Lloret i Blanes

Les PAH de Lloret i Blanes reclamen que es faci complir la ILP d’habitatge

Aquest dimecres s'han concentrat de manera simbòlica davant del Jutjat de Blanes per fer arribar un escrit als jutges que hi treballen.

La concentració de les PAH Lloret i Blanes

Darreres Notícies

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lloret es va concentrar, ahir dimecres, davant del Jutjat de Blanes per reclamar als jutges que facin complir la ILP d’habitatge contra els desnonaments i la pobresa energètica. Un portaveu de l’entitat, Enric Bonmatí, ha explicat que es tractava d’una concentració simbòlica per recordar que la normativa ja ha entrat en vigor.

L’acció, que també ha estat coordinada amb la PAH de Blanes i que també han fet plataformes de municipis d’arreu de Catalunya, ha consistit en entrar un escrit al jutjat per instar els magistrats a suspendre, de manera cautelar, qualsevol desnonament d’hipoteca o lloguer fins que la persona afectada no tingui una oferta alternativa de lloguer social. Tot i així, des de les PAHs suposen que els jutges ja tenen coneixement i que, per tant, faran compliran la llei.

La PAH ha posat de manifest que si s’aplica la llei, article per article, Catalunya podria deixar de liderar el rànquing de desnonaments. Segons el Consell General del Poder Judicial, s’han iniciat 98 mil procediments d’execució hipotecària entre 2008 i 2013. L’aprovació del decret també garanteix els subministraments d’aigua, gas i llum per a tothom abans que arribi l’hivern.

spot_img

El + Vist