13.6 C
Lloret de Mar
Un nen amb TEA aprenent a través de la il·luminació

Lloret de Mar millorarà la circulació autònoma de les persones amb autisme

A més, els comerciants destinaran els diners que es recullin amb els mocadors de la Festa Major a l'associació Pas a Pas, que també rebrà les aportacions d'un torneig de Pàdel que es fa aquest cap de setmana.

Un nen amb TEA aprenent a través de la il·luminació

Darreres Notícies

Lloret de Mar millorarà la circulació de les persones amb discapacitat cognitiva. Es va decidir per unanimitat a l’últim ple municipal, a través d’una moció de Ciutadans, a la qual s’hi van adherir la majoria de grups. L’objectiu és facilitar la circulació autònoma de les persones que pateixen Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i afavorir-ne l’accessibilitat a carrers, edificis i centres escolars.

Un dels suggeriments és l’ús de pictogrames, per ajudar a aquestes persones a trobar fàcilment allò que busquen. Ho apunta Eva Palau, presidenta de l’associació Pas a Pas, que treballa per donar suport a les famílies amb fills autistes i millorar la vida de les persones afectades.

A més, la proposta aprovada al ple també insta a què es faci una campanya informativa per a implantar aquest tipus de suport comunicatiu. El regidor proposant de la moció, Jaime Muzas, de Ciutadans, considera que l’adopció d’aquestes mesures té per objectiu assolir avenços en l’accessibilitat cognitiva.

Però Lloret no només es mostra solidari amb l’autisme a través de la circulació als carrers. Aquest any, els mocadors de la Festa Major estaran dedicats a l’associació Pas a Pas. Per tant, els diners recaptats amb la venda d’aquests mocadors, que tindran el preu d’un euro, seran destinats a l’entitat. S’espera que estiguin disponibles a les botigues associades a mitjan d’aquest mes, tal com ha confirmat Francesc Alsina, gerent de l’Associació de Comerciants.

D’altra banda, aquest divendres començarà el Primer Torneig Solidari de Pàdel, impulsat pel Rotary Club. Els guanys també aniran destinats a l’associació Pas a Pas, segons un dels responsables, Àngel Gràcia. El torneig s’allargarà fins diumenge. Els interessats en participar s’han de posar en contacte amb el Pàdel Indoor Lloret. El preu de les inscripcions és de 27 euros.

I per conscienciar la ciutadania, la mateixa Eva Palau farà una xerrada demà a l’institut Coll i Rodés, per adreçar-se als adolescents i donar-los a conèixer tots els detalls sobre aquesta afectació. La conferència l’ha proposat l’institut, després que els alumnes de 2n d’ESO hagin llegit el llibre El curiós incident del gos a mitjanit, protagonitzat per un nen amb autisme.

spot_img

El + Vist