11.9 C
Lloret de Mar
C's i PPC van presentar la moció

Lloret és el segon municipi de Catalunya de sortir de l’AMI, segons s’ha aprovat aquest dilluns

La moció de C's i PPC ha prosperat amb els vots dels regidors del MILLOR, el PSC i un d'ICV - EUiA, a banda dels de C's i PPC.

C's i PPC van presentar la moció

Darreres Notícies

La vacunació contra la Covid a Lloret és pràcticament diària aquest mes de maig

Des de fa unes setmanes, la Casa de la Cultura serveix com a seu de vacunació per als veïns i veïnes de més de 70 anys, que reben la dosi de Pfizer.

Genís Roca: el sector cultural ha de fer xarxa per aprofitar les oportunitats postCovid

El president de Fundacio.cat i expert en Internet s'adreçarà avui (19h) a les entitats i associacions de Lloret, dins del cicle de xerrades que organitza l'Ajuntament.

L’AMPA de l’institut Rocagrossa fa classes d’informàtica per a adults

L'activitat s'adreça a tothom, per donar eines per fer tràmits habituals a Internet, enviar emails o fer servir aplicacions relacionades amb els centres educatius dels fills.

El Teatre obté el distintiu de la Generalitat com a “Espai de cultura responsable”

Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a adoptar programes d’inclusió social.

El Club Hoquei Lloret cau derrotat per 9 a 4 a la pista del Noia

Es tracta d’un encontre que es va ajornar setmanes enrere, per un cas positiu de Covid-19 en l’equip rival. Feia un mes que els lloretencs no jugaven un partit.

Lloret de Mar deixa de formar part de l’Associació de Municipis per la Independència. És el segon municipi de tot Catalunya que revoca l’adhesió a l’AMI, després de Cabrera d’Anoia. La decisió es va prendre al ple d’ahir.

Va ser arran d’una moció presentada per Ciutadans i el Partit Popular que arriba en la recta final de la campanya, a només 6 dies de les eleccions al Parlament de Catalunya. Els regidors del MILLOR, PSC, C’s, PPC i Miguel Gracia d’ICV-EUiA, en total 12, hi van donar suport, mentre que els membres de CiU i ERC-Avancem hi van votar en contra i el portaveu d’ICV-EUiA, Xavier Rodríguez Pacios, es va abstenir.

La intervenció més esperada va ser la del MILLOR per la incertesa sobre què votaria, però el grup no va voler parlar i també ha declinat fer declaracions a la ràdio. A les votacions, però va donar suport a la moció.

El portaveu de C’s, Jordi Hernández, ha argumentat que un dels motius principals per proposar aquesta moció és la defensa de la neutralitat de l’Ajuntament.

L’altre argument destacat de la moció és l’econòmic, ja que formar part de l’AMI costa a Lloret 3.600 euros l’any, que, tot i que els impulsors reconeixen que no és una quantitat desmesurada, sí que creuen que aquests diners es podrien destinar a alguna causa social.

Els grups a favor de l’AMI, CDC i ERC – Avancem, van criticar la moció per ser oportunista a pocs dies de les eleccions autonòmiques. C’s ha assegurat que no és veritat i que l’han presentat tan bon punt han pogut. Però, per la seva banda, el representant del PPC, Enric Martínez, reconeix que es tracta d’un moment important per Catalunya.

L’alcalde, Jaume Dulsat, s’ha mostrat respectuós amb el resultat d’ahir i li ha tret importància, ja que diumenge ja hi ha les eleccions autonòmiques.

El socialista Antonio Lorente ha recordat que el PSC no és una formació independentista i ha lamentat que tot plegat vingui d’una manca d’entesa entre els governs espanyol i català.

El portaveu d’ERC – Avancem, Jordi Orobitg, també ha volgut treure importància a la revocació de l’adhesió a l’AMI perquè tenim les eleccions a tocar.

Des d’ICV-EUiA, Xavier Rodríguez Pacios critica que hi ha membres de l’AMI implicats amb temes de corrupció.

Per la seva banda, Paulino Gracia, de En Lloret sí, se puede ha matisat que dóna suport a la moció perquè considera que formar part de l’AMI s’hauria de decidir fent un referèndum perquè la ciutadania hi pugui dir la seva.

L’Associació de Municipis per la Independència la formen en l’actualitat 750 municipis, a més d’altres administracions. Lloret s’hi va adherir l’any 2012. Tres anys més tard, arran de la nova composició del consistori, sorgida de les municipals, l’Ajuntament ha revocat aquesta adhesió.

Mentre va durar el debat, la sala de plens estava plena de gom a gom, de persones tant independentistes com contràries a la independència. Els independentistes mostraven estelades i pancartes on s’hi podia llegir que “El 27-S Catalunya parlarà”, que “La resposta el 27-S” o “Urnes a punt”; quan va parlar el regidor d’ICV-EUiA, es van posar d’esquenes, i van aplaudir les intervencions de les formacions independentistes. Tant quan C’s va tancar la seva última intervenció, com quan es va anunciar que la moció quedava aprovada, també hi va haver forts aplaudiments. Entre el públic també hi havia el candidat de C’s a Girona, Jean Castel, que va felicitar el grup municipal en acabar el ple.

- Publicitat -

El + Vist

La Xarxa Europea de Jardins Històrics segueix creixent amb noves adhesions i més jardins interessats

Aquest dijous s'ha celebrat l'assemblea, en què s'han aprovat les adhesions de jardins de Grècia, Alemanya i Polònia. A més, s'hi ha de diferents punts de l'Estat espanyol i d'Eslovènia i Finlàndia que també han mostrat el seu interès.