7.2 C
Lloret de Mar

Lloret podria deixar de formar part de l’Associació de Municipis per la Independència

C's i PPC presenten una moció al ple d'aquesta tarda, on els 21 regidors hauran de votar de manera nominal.

Logotip AMI
Logotip AMI

Darreres Notícies

Lloret podria deixar de formar part de l’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI. La petició la porten avui a debat Ciutadans i el PPC, que defensen que el consistori revoqui l’adhesió aprovada el 2012.

servicios profesionales jimenez

El portaveu de C’s, Jordi Hernández, ha ressaltat que la moció l’han proposat ells, perquè es tracta d’una promesa electoral i que el PPC ha decidit adjuntar-s’hi, un fet que celebra molt. Els motius per deixar de formar part de l’AMI, segons Hernández, són dos: “El cost econòmic que suposa, perquè l’Ajuntament destina 3.600 euros anuals dels impostos per pagar la quota de l’AMI, seria molt més profitós si destinessin aquests diners per exemple a menjadors escolars; i en segon lloc creiem que l’Ajuntament ha de ser neutral i ha d’estar al servei de tots els lloretencs i lloretenques”. En aquest sentit, el líder de C’s a Lloret ha criticat que l’alcalde, Jaume Dulsat, parlés del procés sobiranista a favor de la independència l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, en el seu discurs institucional.

El regidor del PPC, Enric Martínez, també comparteix la crítica pel cost que suposa estar adherits a l’AMI i creu que aquests diners es podrien destinar a alguna causa social. Martínez ha parlat de frau.

Els dos partits, a l’oposició, argumenten que la composició de l’Ajuntament ha canviat aquest mandat i confien que la moció prosperarà.

El ple, com és habitual, començarà a les sis de la tarda d’avui dilluns i es podrà seguir en directe a través de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist