4.6 C
Lloret de Mar

Millores a la platja per a les persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament ha ampliat els serveis de la platja destinats a les persones amb mobilitat reduïda. El municipi té dos punts -un a Lloret i l’altre a Fenals– per ajudar a banyar-se als usuaris amb problemes. En tots dos llocs s’ha allargat la rampa fins a l’aigua i s’hi ha instal•lat una grua per ajudar a […]

Ús d'una cadira amfíbia
Ús d'una cadira amfíbia

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha ampliat els serveis de la platja destinats a les persones amb mobilitat reduïda. El municipi té dos punts -un a Lloret i l’altre a Fenals– per ajudar a banyar-se als usuaris amb problemes.

servicios profesionales jimenez

En tots dos llocs s’ha allargat la rampa fins a l’aigua i s’hi ha instal•lat una grua per ajudar a canviar les persones de la seva cadira de rodes a la cadira amfíbia que les permet anar fins a l’aigua. A més, s’ha dotat el sevei d’una nova cadira amfíbia, d’una llitera als vestidors i de crosses adaptades. La inversió ha estat de 5.000 euros.

El regidor de Platges i de Mobilitat, Ignasi Riera, està satisfet d’haver centrat els esforços només en dos punts de les platges, perquè ara estan molt ben equipats.

Aquest estiu, l’ús de la cadira amfíbia també ha permès a un turista rus amb les dues cames amputades poder fer parasailing.

Qui ajuda els usuaris a banyar-se són els socorristes de Proactiva. El coordinador a Lloret, Iago Mera, assegura que el servei està molt ben equipat i que poden ajudar a tothom que ho necessita. La funció dels socorristes és diferent dependent de les necessitats de l’usuari.

Les actuacions a la platja formen part del Pla d’Accessibilitat del municipi, que preveu una inversió de 100.000 euros anuals per part de l’Ajuntament amb l’objectiu d’aconseguir una destinació 100% accessible.

Es calcula que la demanda de turisme accessible a Europa pot arribar fins als 50 milions de persones, incloent gent gran i famílies amb nens petits.

spot_img

El + Vist