7.2 C
Lloret de Mar

Una nena de 7 anys de Lloret demana donants de medul·la òssia per curar-se

Tot i que els metges no han pogut identificar quina malaltia té, sí que saben del cert que la seva medul·la no funciona i l’única opció que té per curar-se és fer un trasplantament.

Cartell
Cartell

Darreres Notícies

S’impulsa a Lloret una jornada de conscienciació per trobar donants de medul•la òssia. Ho publica el Diari de Girona, que explica que una nena de la vila de només set anys té una malaltia desconeguda i necessita ajuda. Tot i que els metges no han pogut identificar quina és la malaltia, sí que saben del cert que la seva medul•la no funciona i l’única opció que té per curar-se és fer un trasplantament de medul•la òssia.

servicios profesionales jimenez

El problema és que només un 0.3% de la població espanyola són donants, sobretot pel desconeixement i la creença que suposa un risc per al donant quan en realitat és molt senzill. I al problema de la manca de donants, cal afegir-hi que siguin compatibles. Fins ara, la família de la menor lloretenca ha trobat una compatibilitat de set sobre deu, un valor massa baix per assegurar l’èxit.

Per dur a terme la campanya de conscienciació i trobar donants, s’aprofitarà la Marató de Sang que el Banc de Sang i Teixits farà a Lloret el proper 17 d’abril. La iniciativa és d’un grup de famílies que necessiten trasplantaments i la Fundació Josep Carreras, amb la col•laboració de l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist